Royko Passage zahrá 5. apríla na Nástupišti!

S nástupom jarného počasia sa Nástupište 1-12 prebúdza zo zimného relaxu a preto sme na apríl pre Vas pripravili viac ako naozaj veľa akcií :) Jedno z prekvapení je už vonku. Na Nástupišti 1-12 už 5.apríla zahrá Royko Passage! 

Royko Passage založili bratia Matej a David Striežencoví a Šimon Matrka. Každý z nich má za sebou bohatú hudobnú minulosť - Matej bol dlhé roky basgitaristom vo formácii Expired Passport, David sa zapájal do bluesových projektov a Šimon hral na bicích v kapele Yellow Earth, ale v roku 2004 sa rozhodli spojiť svoje sily, a tak vznikol projekt Royko Passage.

V roku 2006 sa bratia Matej a David presťahovali do Londýna a tam hrávali po miestnych kluboch – vystriedalo sa u nich viacero bubeníkov, ale ani jeden nebol ten "správny". Šimon zatiaľ hral na bicích v dunajskostredskej kapele Moustache. Na konci roku 2010 sa Royko Passage dali dokopy kvôli jednému vystúpeniu. Samotní hudobníci si uvedomili, že spoločné hranie im ešte stále spôsobuje obrovskú radosť.

Ich prvé demonahrávky sú dnes už legendárne piesne Judih, Ariel alebo Hannelore. Minulý rok v jeseni sa zavreli do jedného bratislavského štúdia, aby po siedmich rokoch nahrali svoj album. Album obsahuje staršie prerobené, aj zbrusu nové piesne. A ako sami hovoria, nie je to pre nich iba obyčajný album, je v ňom všetko, čím si prešli za posledných 6-7 rokov.

Vypočujte si ukážky piesní z nového albumu 4 Real:

Podujatie sa koná s podporou Ministerstva kultúry SR, Smartweb, tristanpress.sk a grafika matejlacko.com